Goedkoop reizen naar berlijn

Stedentrip naar Berlijn

Wilt u ook een plek ervaren die anders is dan anders? Dan moet u eens een reis boeken naar Berlijn. Berlijn is een stad met twee kanten: aan de ene kant is het een stad met uitgebreide geschiedenis en statige gebouwen, aan de andere kant is het een van de modernste steden met een rijke cultuur en een grote kunstenaarsscene. Deze verscheidenheid van Berlijnse kenmerken maken de stad een interessante plek om te bezoeken.

Berlijn heeft ook een scala aan bezienswaardigheden, zoals:

  • Brandenburger Tor,
  • Berlijnse muur,
  • Kaiser Wilhelm Ged├Ąchtniskirche,
  • Fernsehturm

en de vele musea. Maar ook winkelen, genieten van traditionele bratwurst mit kartoffelsalat en een Duits biertje, of genieten van een avondje uit in een van de trendy discotheken of underground feesten, behoort tot de mogelijkheden in het mooie Berlijn.

Oud en nieuw Berlijn

Als u denkt aan Berlijn dan denkt u ook aan de Berlijnse muur en de tweede wereldoorlog. Dit bekende stuk Duitse geschiedenis komt in verschillende delen van Berlijn terug. De enige plek waar men vroeger van West- naar Oost-Berlijn kon reizen, Checkpoint Charlie, is nu een van de bekendste bezienswaardigheden van Berlijn. Het bijbehorende Museum Haus geeft een beeld van het leven tijdens de tweede wereldoorlogen en de vele mislukte vluchtpogingen van de inwoners van Oost-Berlijn. Daarnaast kunt u nog een bijzonder stuk van de Berlijnse muur bezichtigen, de East Side Gallery.

Typische kenmerken van nieuw, of modern, Berlijn zijn de Reichstag en de Potsdamer Platz. Het Duitse parlementsgebouw brandde in 1937 af en werd opnieuw opgebouwd vanaf 1957. De glazen koepel bovenop het indrukwekkende gebouw is wel 23m hoog! De Potsdamer Platz is een nieuw stuk centrum-Berlijn, wat in de jaren 90 van de twintigste eeuw is ontstaan.

Winkelen in Berlijn

Berlijn staat ook bekend om zijn vele winkelstraatjes en winkelcentra. Het moderne winkelcentrum Arkaden am Potsdamer Platz, vlakbij metrostation Potsdamer Platz, bevat alle bekende winkelketens. Bent u geïnteresseerd in boeken en CD's of DVD's? Dan is het de moeite waard om een kijkje te nemen bij het Dussmann Kultur Kaufhaus, een warenhuis met een zeer grote collectie. Misschien krijgt u zelfs de kans om een gesigneerd boek te ontvangen, aangezien er vaak bekende schrijvers aanwezig zijn om te signeren. Bent u meer van de mode? Dan kunt u terecht bij het warenhuis Galaries Lafayette, natuurlijk bekend van het gelijknamige warenhuis in Parijs. U heeft vast al wel door dat de Duitsers gek zijn op warenhuizen. En dat blijkt ook weer met het warenhuis Kaufhaus des Westens, dat na het zeer bekende Harrods in London het grootste warenhuis van Europa is. In Berlijn is er dus genoeg keus voor ieder type shopper.

Goedkoop uitje Berlijn

Berlijn is een zeer populaire stad om vanuit Nederland te bezoeken. U kunt per trein, vliegtuig of auto reizen en bent er binnen een mum van tijd. Door deze populariteit kunt u voor een zeer voordelige prijs een stedentrip naar Berlijn boeken. Kijk voor meer informatie op sites van reisaanbieders en misschien zit u dit weekend nog een Duits biertje te drinken vlakbij de Brandenburger tor.

Copyright 2018 goedkoop-boeken.nl