Goedkoop reizen naar istanbul

Goedkoop naar Istanbul kan dat?

Op vakantie gaan nar Istanbul wordt steeds duurder, als we toch lekker op vakantie willen naar Istanbul zullen we een manier moeten vinden om de kosten te drukken. Goedkoop reizen naar Istanbul is zeker mogelijk we moeten alleen even weten wat we moeten doen. Er zijn een aantal factoren waar we geld op kunnen besparen om goedkoop reizen naar Istanbul mogelijk te maken. Door goedkoop reizen naar Istanbul kunnen we dit jaar gewoon op vakantie gaan, misschien kunnen we zelfs wel een keertje extra gaan als we het goed aanpakken.


Goedkope reis naar Istanbul

Goedkoop reizen naar Istanbul begint natuurlijk bij de reis zelf. Als we met de auto moeten gaan zijn we om te beginnen veel te lang onderweg en daarnaast zijn de benzine kosten veel te hoog. Als we dus goedkoop willen reizen naar Istanbul zullen we met het vliegtuig moeten gaan. Bij vliegtuig tickets kunt u enorm besparen door erg lang van tevoren het ticket te kopen. Zeker bij bepaalde vliegtuig maatschappijen kan dit resulteren in een extreem goedkoop vliegtuig ticket, zoals bij Corendon en Transavia.

Goedkoop en leuk in Istanbul

Op vakantie willen we natuurlijk leuke dingen doen, maar om goedkoop te reizen dienen we leuke dingen te doen die weinig tot geen geld kosten. Gelukkig is in Istanbul veel te zien en te doen wat weinig geld kost.

Topkapi Paleis

Eén van de dingen die u zeker niet voorbij mag laten gaan als u naar Istanbul gaat is het Topkapi Paleis. Het Topkapi paleis is zeer bijzonder om te zien, het paleis was voor een lange tijd de woonplek van de Osmaanse sultans van Turkije. Nu is het Paleis alleen nog functioneel als museum. Door naar het Topkapi Palies te gaan kunt u een goed beeld krijgen van hoe de Sultans vroeger leefden in dit gebiedt, het is waarlijk bijzonder om te zien.

Sultan Ahmet moskee

Een andere plek waar we zeker heen moeten gaan op onze reis naar Istanbul is de Sultan Ahmet moskee. De Sultan Ahmet moskee is waarschijnlijk de bekendste en mooiste moskee van heel Turkije. De moskee is aan het water gebouwd en krijgt een hele mooie blauwe gloed over zich heen door dat water, om die reden noemen ze het ook wel de blauwe moskee. Deze moskee werd gebouwd in opdracht van Sultan Ahmet en hij moest groet en mooier worden dan de Aye Sofia moskee die een eindje verderop te vinden is. De Aye Sofia moskee is ook leuk om te bezichtigen, maar hij valt in het niets bij de pracht van de Sultan Ahmet moskee.

Lekker eten Istanbul

Als u in Istanbul bent dan raden wij aan om niet bij de grote restaurant te gaan eten of gewoon in uw hotel. Istanbul ligt vol met leuke kleine restaurantjes die bedoelt zijn voor de lokale bevolking. Ook zijn er op markten vaak etenswaren te vinden die u echt dient te proeven. Dit eten is stukken goedkoper dan in de bekende restaurants en veel minder westers. Als u in Istanbul bent wilt u immers de ervaring van de stad en het land opdoen en daar hoort ook het lokale eten bij.

Copyright 2018 goedkoop-boeken.nl