Goedkoop reizen naar londen

Stedentrip naar Londen

Londen is een van dé meest populaire steden voor een stedentrip, en terecht. Met de vele bezienswaardigheden, winkelstraatjes, parken, eetgelegenheden, pubs en theaters kunt u dagen vullen. Deze metropool is zeer indrukwekkend om te zien.

In de metro, de winkelstraatjes en pubs van Londen gaat het leven dag en nacht door. U kunt deze drukke stad van bovenaf bekijken door een ritje te maken in de London Eye, het enorme reuzenrad waarbij een rondje 30 minuten duurt. Wat u natuurlijk ook niet mag missen is een bezoekje aan het Koninklijke paleis, Buckingham Palace. En als u mazzel heeft bent u misschien wel aanwezig bij het zogenaamde Changing the Guard. Tijdens deze typisch Engelse ceremonie wisselen de wachters van de Queen's Guard, gekleed met kenmerkende zwarte berenmuts en rode jas, met nieuwe wachters. U kunt natuurlijk ook ontsnappen aan al deze drukte door bijvoorbeeld het Hyde Park of de Kensington Gardens te bezoeken.

Kunst en cultuur

De vele musea die Londen bevat, maken het voor de kunst- en cultuurliefhebbers een zeer aantrekkelijke stad. Het grootste en meest bekendste museum, het British Museum, heeft wel 90 ruimtes. Het museum heeft een enorme vaste collectie, maar ook vele interessante tijdelijke collecties. Ook zijn er altijd een aantal gratis tentoonstellingen. Naast het British Museum kunt u ook terecht bij o.a. het Natural History Museum, het Tate Modern en het Victoria & Albert Museum. De bekende historische gebouwen zoals de Tower of London en de Big Ben maken Londen voor de historicus ook erg interessant. De Tower of London staat er al vanaf de 11e eeuw en is bekend geworden wegens de vele gevangenen die hier opgesloten zaten. Daarnaast kan men hier een blik werpen op de prachtige kroonjuwelen. De Big Ben heeft deze naam met een reden gekregen, deze klokkentoren is namelijk 13.195 kilo zwaar, wat het een van de zwaarste klokken ter wereld maakt!

Shoppen en culinair genot

Het meest bekende warenhuis in Londen is natuurlijk Harrods. U kunt hier terecht voor de enorme collectie aan meubels, speelgoed en kleding. De producten die Harrods verkoopt zijn niet goedkoop en erg luxe, maar alleen de aankleding van het gebouw is al een reden om een bezoekje te brengen. Een meer betaalbaar winkelcentrum is Westfield London. De oppervlakte van 30 voetbalvelden maakt het mogelijk voor 280 winkels om zich hier te vestigen. Met de bekende modeketens zoals H&M, Zara en Topshop is er voor iedereen wat te vinden. Bent u meer van het klassieke winkelen? Dan kunt u in het hart van Londen terecht bij de 3km lange Oxford Street en zijn zijstraatjes. Wanneer u uitgeput bent van alle indrukken van deze grote winkelstad, kunt u terecht bij een van de vele restaurantjes, gelegen in en rondom het hart van Londen.

Kerst

Een van de mooiste periodes om Londen te bezoeken is rondom de kerst. Het hydepark wordt omgetoverd tot een immens grote winter kermis, waar van alles te doen is. De rest van de stad is ook prachtig versierd, wat vanuit het grote reuzenrad goed zichtbaar is. Daarnaast is er met de kerst uitverkoop ook genoeg te doen voor de shopfanaten onder ons.

Copyright 2018 goedkoop-boeken.nl