Goedkope vakanties Frankrijk

Heerlijke vakantie in Frankrijk

Het is weer bijna zomer en wee willen graag een paar weken rust. Nergens aan denken en gewoon genieten.

Daarom gaan we naar de reisbureaus, halen we reisgidsen en gaan we rond de tafel zitten om te beslissen waar we naartoe gaan.

We willen graag ver weg, maar ook niet te duur. Op zoek naar de zon om lekker bij te bruinen en het liefste willen we ook een beetje van de cultuur kunnen genieten en winkeltjes bezoeken.

Maar waarom moeten we altijd ver weg om dat te vinden? Ook dichterbij is er een leuke, goedkope vakantie te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Frankrijk. Een land waar iedereen een fantastische vakantie kan hebben.

Strandvakantie Frankrijk

Wanneer je alleen maar wilt genieten van de zon en de zee, lekker bruin wilt worden en af en toe een dutje doen op het zachte zand, is Frankrijk ook erg geschikt om naartoe te gaan. Je kunt er rustige stranden vinden, maar je kunt er ook stranden vinden die erg toeristisch zijn. In Frankrijk hebben ze veel watersport voor toeristen. Je kunt op een bananenboot gaan zitten en voor de meer gevorderde onder ons kun je ook waterskis huren en op je hardst over het water heen scheren terwijl je voort getrokken wordt door de boot. Daarnaast kun je in Frankrijk ook heerlijk snorkelen en genieten van het onderwaterleven waar je veel verschillende vissen en ander leven kunt waarnemen.

Franse Cultuur

Wanneer je in Frankrijk bent, moet je naar Parijs. De Franse hoofdstad die ook wel de stad van de liefde wordt genoemd. In vele films komen stukken van Parijs voor en dat maakt het extra leuk om er een bezoekje aan te brengen. Het bekendste van Frankrijk en van Parijs is de Eiffeltoren. Een metershoge toren van staal die je kunt beklimmen. Van de top van de Eiffeltoren kun je over heel Parijs kijken. Een machtig mooi uitzicht! Daarnaast herbergt Parijs nog vele andere bezienswaardigheden. Je kunt naar de Arc de Triomphe en vanaf daar kun je de Champs de Elysees aflopen. En zelfs als je niet van musea houdt, is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het Louvre. Trek er wel een paar uur voor uit, het museum is zo groot dat je zelfs in een dag niet alles kunt zien.

Natuur

Frankrijk heeft een ontzettend mooie natuur die zeer geliefd is bij wandelaars. Vanwege de vele mooie gebergtes die Frankrijk heeft, is het absoluut aan te raden om een keer de natuur in te trekken. Zelfs als je niet van wandelen houdt, zul je je gegarandeerd niet vervelen. In de bergen kom je veel verschillende soorten flora en fauna tegen en het is leuk om te zien hoe het landschap verandert naarmate je hoger komt. Ook herbergt het landschap van Frankrijk vele beekjes en kleine meertjes die ontzettend mooi zijn om te aanschouwen. Rondom deze kleine meertjes is vaak een grote verscheidenheid aan flora waar te nemen.

Wintersport Frankrijk

Naast de heerlijke zomervakantie die je in Frankrijk kunt beleven, is Frankrijk ook een zeer geliefd wintersport land. Vooral het zuiden van Frankrijk is erg geschikt voor sneeuwliefhebbers. Voor iedereen heeft Frankrijk iets te bieden. Of dat je nou een beginnende skiër bent of een ervaren snowboarder, op de pistes van Frankrijk vindt iedereen een uitdaging. Frankrijk staat bekend om zijn grote skigebieden die veelal aan elkaar liggen. Je bent dus nooit klaar met skiën, want van het ene skigebied ga je door naar het andere. Boven op de pistes vindt je vaak kleine restaurantjes waar je een heerlijke lunch kunt nuttigen of kunt genieten van een warme chocolademelk met slagroom of een lekkere glühwein.

Copyright 2018 goedkoop-boeken.nl