Goedkope vakanties Spanje

Voor weinig naar Spanje, wie wil dat niet

Op vakantie gaan, lekker genieten van de rust en even niks om je zorgen om te maken. Dat is wat iedereen wel een keer zou willen.

Vandaar dat we in de zomervakantie massaal met zijn allen vertrekken naar een warm land om te genieten van de zon, de zee en het strand. In deze tijden van crisis willen we zo goedkoop mogelijk naar een leuk land.

Het is dan lastig kiezen waar je naartoe moet gaan. De aanbiedingen vliegen je om de oren en alle reisbureaus stunten met de prijzen.

Kies een keertje voor een goedkope vakantie naar Spanje. Dichter bij huis en je bent verzekerd van een topvakantie!

Strandvakantie

Spanje ligt met zijn westkant aan de Middellandse Zee. Dit maakt het land geschikt voor een strandvakantie. Met zijn honderden kilometers strand is er voor elk wat wils. Spanje beschikt over stranden met elk een ander karakter. Het ene strand is heel rustig en uitermate geschikt voor mensen die een rustige en relaxte dag op het strand willen hebben. Het andere strand daarentegen is erg toeristisch en je kunt er allerlei soorten watersport vinden. De Spaanse zee is ook erg geschikt om heerlijk in te snorkelen. Je kunt er veel verschillende soorten vissen tegenkomen.

Cultuurvakantie

Ook voor cultuurliefhebbers is Spanje een geschikt vakantieland. Je kunt een hele dag spenderen in de hoofdstad Madrid, waar erg veel geschiedenis te vinden is. Je kunt in elk hoekje van Madrid historie van Spanje vinden, zorg dat je het niet mist. Ook Barcelona is het waard om een bezoek aan te brengen. Loop over de beroemde Ramblas en laat je vermaken door de levende standbeelden die je daar veelvuldig tegenkomt. Ook het park van Gaudi is een lust voor het oog om te zien. Het is erg mooi om te zien hoe Gaudi alle mozaiek in heeft gepast en er een fascinerend en kleurrijk park van heeft weten te maken.

Genieten van de natuur

Relatief onbekend van Spanje zijn de vele natuurparken. Vooral in het zuiden van Spanje kun je erg veel natuurparken vinden die elk een ander uiterlijk hebben. Nergens in Europa kun je zoveel verschillende landschappen tegenkomen dan in Spanje. Ieder landschap herbergt zijn eigen flora en fauna en juist door alle verschillen kun je jezelf de hele vakantie vermaken met het wandelen door de natuur. Tijdens je wandelingen zul je natuurschoon tegen komen wat je nog nooit hebt gezien. Daarnaast kun je in de bergen vele dorpjes tegenkomen waar ze zo gastvrij zijn om je een kopje koffie aan te bieden en je te laten proeven van de sfeer bij de echte Spanjaarden.

Festivals

Spanje staat bekend om zijn vele festivals en feesten. De Spaanse feesten zijn extra bijzonder door de flamenco. De muziek en dans die zijn ontstaan in het zuiden van Spanje en door het hele land bekend is geworden. De prachtige Spaanse jurken die de danseressen daarbij aan hebben, maken het geheel een plaatje om te aanschouwen. Het is daarom absoluut aan te raden om een keer naar een echte Spaanse avond te gaan waarbij je Spaans eten en tegelijkertijd vermaakt wordt met muziek en dans. Iedereen heeft wel eens gehoord van het stierenvechten dat in Spanje aan de gang is. Niet geschikt voor iedereen om naartoe te gaan, maar wel een echt Spaans gebruik.

Copyright 2018 goedkoop-boeken.nl